Kunst og Håndverk


Bil-modellOppdraget

Oppdraget var egentlig å designe et hodeplagg, men jeg og Meer fikk i oppgave å lage og designe en bil.

Idefasen

Det første vi startet med var å begynne å tegne skisser, vi var ikke helt sikre på starten hvordan vi skulle få bilen til å se ut, så vi tegnet noen ideer, til slutt kom vi frem til hvordan vi sånn cirka ville ha den og begynte å tegne arbeidstegning over de forskjellige delene.

Bearbeidingfasen

Vi startet først med å klippe ut bunnen på bilen, etter dette klipte vi ut sidene på bilen, og fikk klipt ut slik at vi fikk lagd hjulbuer på bilen. Vi brukte en pappeske som det hadde ligget parfyme fra Ralph Lauren, denne logoen limte vi og satt på bakdelen. Vi fikk også lånt et brett med forskjellige pc-deler av elektro, vi fikk av den ene delen og valgte å bruke denne delen som et eksempel til motor. 


Vi fikk limt på motoren og ble fornøyd med den. Vi brukte også en tom plastikk flaske som vi klipte til og brukte denne som frontrute på bilen, Som hjul brukte vi hjul fra en annen lekebil, og dørene brukte vi også fra en annen lekebil, fargene ble litt forskjellige, vi tenkte i utgangspunktet og bare bruke blåfarge på bilen, men dørene var grønne, og en del av fronten på bilen ble gul, «motoren» var lilla og blå, og hjulbuene foran ble laget av en Coca-Cola boks. Så bilen ble en del andre farger enn bare blå. Men vi syntes at det ble veldig bra slik den ble, selv om det ble en del forskjellige farger. 


Når vi først startet med å lage bilen skulle vi egentlig bare bruke bilen vi startet på som et prøveeksempel, men siden vi kom et lite stykke på den valgte vi bare å bruke den bilen vi allerede hadde begynt på som et utgangspunkt og droppet å begynne på en ny bil. Innvendig i bilen har vi også fått montert på et ratt og et sete til sjåføren, på bakdelen av bilen har vi også fått montert på lykter og en eksospotte.  

her er noen bilder fra produksjonen av bilen:
Strikking og Hekling.

Vi har i det siste holdt på med hekling og strikking. Jeg fikk bare laget en prøvelapp av strikking og en av heklingen. Det finnes forskjellige typer for strikking. Disse forskjellige typene er: Rettstrik, glattstrikk, vrangbord, perlestrikk, flettestrikk og rundtstrikk. Rundstrikk utføres med en rund strikkepinne. 
Hekling finnes det også forskjellige typer av: luftmasker, fastmasker, staver, halvstaver og kjedemasker.
Jeg syntes av strikkingen var enklere enn heklingen, jeg skjønte egentlig ikke så altfor mye av heklingen. Men jeg fikk til strikkingen etterhvert.

Photoshop


I de siste ukene har vi hatt studenter på besøk av 3 studenter, disse studentene har lært hos en god del om Photoshop. Vi fikk 3 oppgaver vi skulle gjøre i Photoshop, det første vi startet med var å lage et postkort som hadde om WWF (World Wildlife Fund) Her ser du bildet av mitt ferdiglagde postkort:

Etter vi hadde fått jobbet og gjort ferdig postkortet, gikk vi videre til å lage en logo vi skulle ha på et bærenett. Temaet var fortsatt WWF. 
Her ser du bilde av den ferdiglagde logoen til bærenettet:


Det siste oppdraget vi fikk utgitt av studentene var å designe en emballasje i Photoshop og brette den slik at det så ut som en papirpose med design på.

Her ser du bilde av det ferdiglagde mønsteret på emballasjen jeg lagde:

Her ser du også et bilde av den ferdige emballasjen etter jeg hadde fått brettet den:

Var gøy å lære om Photoshop, og studentene var flinke til å undervise om Photoshop. Vi lærte om de 3 oppgavene som du har lest om nå. Og vi hadde også et opplæringsprogram som vi startet med før vi startet med på postkortet. Der lærte vi om hvordan vi skulle klippe ut for eksempel et dyr fra et bilde med en bakgrunn.Boksen

Før høstferien hadde vi i oppdrag å lage og designe vår egen boks som skulle bli brukt til å oppbevare skolesaker i, jeg startet litt senere enn de andre men syntes at oppgaven gikk greit. Selv om boksen min ikke ble den fineste akkurat men fortsatt så fungerer den til å oppbevare skolesaker i.

Her er et bilde av boksen: Kunst Rett Vest

Tirsdag 11.oktober var vi på Kunst Rett Vest ved akademiet i Drammen, Var ganske gøy og lærerikt og være der å se på kunsten som vi har sett litt på skolen, var litt annerledes og stå foran maleriene vi bare hadde sett på en pc-skjerm. 


Her er maleriet jeg hadde laget oppgave om, fikk også mulighet til å se det eksakt samme maleriet på kunst rett vest.                                           

Montering

Har jobbet litt med montering i det siste, monteringen besto av å lage 3 forskjellige "bilder".


De 3 forskjellige bildetypene var: marmorering, transfer-teknikk og decoupage.Marmorering: marmorering er å lage dekorark ved hjelp av vann løsemiddel og maling.Decoupage: Decoupage var egentlig litt fri arbeid, du kunne på en måte bare lime på forskjellige bilder på en bakgrunn, som for eksempel å ta og rive av litt av en fin serviett eller lime på et lite bilde. Decoupage var egentlig den letteste oppgaven av de 3 forskjellige oppgavene. Transfer-teknikk: Transfer-teknikk gikk på å klippe ut en ramme fra et A4-ark for eksempel, og finne for eksempel et bilde og lime inn bak, slik at det så ut som et lite maleri inni en ramme. 

Marmorering

Transfer-teknikk

Decopauge


1 kommentar: